Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@01:33:09 GMT

پولشویی سیار با کارتخوان‌های بدون مجوز

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۱۱۹۸

پولشویی سیار با کارتخوان‌های بدون مجوز

  داشتن دستگاه کارتخوان این روز‌ها آنقدر‌ها هم دشوار به نظر نمی‌رسد. بسیاری از این دستگاه‌ها حالا در ‏سایت‌های آگهی به فروش می‌رسند و دستگاه نو و دست دوم از ۵۰۰‌هزار تا ۲‌میلیون تومان بدون نیاز ‏به سپرده و مسدود شدن حساب یا بدون نیاز به مدارک مربوط به مغازه و محل کار زیر قیمت موجود است.   به گزارش شهروند، ‏آن طور که رویداد ٢٤ از قول یک مقام آگاه در حوزه تراکنش‌های بانکی نوشته، اغلب دستگاه‌های کارتخوان ‏دست دوم از کشور‌های ترکیه و هند وارد کشور می‌شوند که اکثرا نیز بدون برند هستند و پول‌های کلان بدون ‏نظارت دستگاه‌های مربوطه جابه‌جا می‌شوند و همین امر باعث رتبه بد ایران در پولشویی و اختلاس‌های کلان ‏بانکی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎   این مقام آگاه می‌گوید: «اغلب فروشندگان مواد مخدر و قاچاقچی‌ها یا شغل‌هایی که به رسمیت شناخته نشده و ‏زیرزمینی هستند، مبالغ کلانی با این دستگاه‌های کارتخوان بی‌هویت جابه‌جا می‌کنند، ضمن آن‌که یکسری از ‏این دستگاه‌ها از کشور خارج شده و با توجه به این‌که «آی پی آدرس» ندارند در کشور‌های همسایه نظیر دوبی ‏و ارمنستان و سایر کشور‌ها نیز در کازینو‌ها و ... استفاده می‌شوند.»   این مقام بانکی همچنین گفته به غیر از سهولت در خرید این دستگاه‌های کارتخوان و سوءاستفاده از این ‏مسأله، سودجویان با نصب «اسکیمر» روی دستگاه‌ها اطلاعات بانکی مشتریان خود را سرقت می‌کنند و با ‏استفاده از رمز آن‌که خود مشتری در اختیار فروشنده قرار می‌دهد، اقدام به برداشت پول از حساب آن‌ها ‏می‌کنند. هرچند از یک‌سال گذشته سامانه‌های پیشگیری و کشف تقلب طراحی و ساخته شده است که در ‏گذشته این سیستم در بخش پرداخت وجود نداشت. ‏   کامران ندری، عضو هیأت علمی پژوهشکده پولی و بانکی در گفتگو با «شهروند» با توجه به موانع زیرساختی ‏که در این زمینه وجود دارد می‌گوید: «فارغ از موانع زیرساختی که می‌توان آن‌ها را ازجمله دست و پاگیرترین ‏مشکلات این حوزه دانست، مشکل دیگری هم وجود داشت که حالا یکی، دو هفته‌ای است بانک مرکزی با آن ‏مقابله کرده و آن هم این است که افراد آزاد بودند تا هر میزان تراکنشی را با دستگاه پوز انجام دهند و همین ‏جابه‌جایی بدون سقف و بدون توضیح عاملی بود تا پول‌هایی کلان جابه‌جا شوند. دلال‌ها و واسط‌ها در این میان ‏جولان می‌دادند و این درحالی است که هیچ‌کدام از کشور‌های دنیا اجازه این حجم بالا از جابه‌جایی را ‏نمی‌دهند. البته این گامی موثر است در راستای مقررات مبارزه با پولشویی تا مشخص شود تراکنش‌های در ‏حجم بالا را چه کسی منتقل می‌کند، به چه مقصدی و بابت چه. سیستم ما تاکنون این محدودیت‌ها را نداشته و ‏حالا اگر بتواند این وضع ادامه پیدا کند، طبعا جلوی بسیاری از فعالیت‌های غیرقانونی گرفته خواهد شد.» ‏   ندری می‌گوید این‌که گفته می‌شود اغلب دستگاه‌های کارتخوان دست دوم از کشور‌های ترکیه و هند وارد کشور ‏می‌شوند و پول‌های کلان بدون نظارت دستگاه‌های مربوطه جابه‌جا می‌شوند تا حدودی نادرست است، چرا که این ‏دستگاه‌ها درنهایت به حساب بانکی فردی وصل می‌شود و می‌توان فهمید چه کسی مسئول آنهاست و ‏بانک مرکزی و سایر بانک‌ها می‌توانند این اطلاعات را به دست بیاورند. اما آن‌چه در این بحث اهمیت دارد سقف ‏واریز و برداشت بوده که قابل پیگیری نبوده است. «در حال حاضر بانک مرکزی جابه‌جایی پول توسط ‏دستگاه‌های کارتخوان را ٥٠‌میلیون در روز در نظر گرفته که می‌تواند پایین‌تر از این میزان هم بیاید. این امر ‏به کشف معاملات غیرقانونی کمک و افراد را مجبور به پاسخگویی می‌کند. هرچند ممکن است ‏دسترسی به این دستگاه‌ها راحت باشد، اما نظارت بر میزان جابه‌جایی پول مقابل بسیاری از فساد‌ها را می‌تواند بگیرد.» ‏

منبع: فرارو

کلیدواژه: دستگاه کارتخوان پولشویی سایت آگهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده

 

 

 

 

 

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین ارکان هر جامعه پویا است که اگر این نیروی انسانی ماهر و توانمند باشد به جهش تولیدی کشور می‌تواند کمک چشم گیری داشته باشد.

موضوعی که امسال به نام شعار سال برگزیده شده و برای تحقق جهش تولیدی باید نیروی کار در جامعه ماهر و توانمند شوند که این موضوع جز با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امکان پذیر نیست.

هر چند با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های نوین در دنیا باید این آموزش‌ها به روز و مطابق با سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی در جهان باشد.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط دانشگاه‌های معتبر جهان تا چند سال آینده میلیون‌ها شغل از بین خواهد رفت و شغل‌های جدید جای آن‌ها را خواهد گرفت.

مهرداد عظیمی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: تعداد مجوز‌هایی که برای تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در سال گذشته صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز است و تعداد مجوز‌های صادره یا تمدید شده برای تأسیس آموزشگاه در دولت سیزدهم تا کنون به ۴۱ هزار و ۷۹۳ مجوز رسیده است که این آمار‌ها نشان دهنده رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در دولت سیزدهم است.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب در واگذاری امور به بخش خصوصی گفت: ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار، مأموریت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور است که رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز آموزشگاه آزاد و ارائه بیش از ۶۰ درصد از آموزش‌های مهارتی توسط بخش خصوصی نشان از مشارکت مردم در امر مهارت آموزی و واگذاری حقیقی مأموریت اصلی این مجموعه به مردم دارد. 

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای عضو سازمان بین المللی کار (ILO) می‌باشد اظهار کرد: حدود ۸۰ میلیون شغل از مشاغل و مهارت‌های موجود در چند سال آینده دچار تغییر شده و یا از بین خواهند رفت و بیش از ۹۰ میلیون حرفه در حوزه فناوری‌های نو جایگزین مشاغل گذشته خواهند شد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به عصر پیشرفت شتابان تکنولوژی و فناوری اطلاعات، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با داشتن ۶۵۸ مرکز، ۴۸۰۰ کارگاه، بیش از ۴۰ هزار مربی دولتی و غیر دولتی، ۲۲ هزار آموزشگاه آزاد فعال، بیش از ۴ هزار مرکز جوارکارگاهی، سهم زیادی در توانمندسازی مردم و مطالبات آنان در حل مسأله اشتغال دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی تور‌های بدون مجوز برای جلوگیری از ناهنجاری‌های اجتماعی
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • بیش از ۳ هزار لیتر چسب مایع بدون مجوز در خراسان شمالی کشف شد
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضائیه به بندرعباس
  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • کشف ۵ تن کنسانتره بدون مجوز در آشخانه
  • ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو